Nieuwsbericht

Nieuw: nachtvlinderverwachting

zaterdag 2 augustus 2008

Gaat u vanavond nachtvlinders kijken en wilt u weten welke soorten u kunt verwachten? Vul een aantal gegevens in en de 'nachtvlinderverwachting' geeft u een lijst met de meest waarschijnlijke algemene soorten die u kunt aantreffen.

De gegevens die u moet invullen betreffen de datum waarop u nachtvlinders gaat kijken, de locatie waar u naar toe gaat en het betreffende leefgebied (bijvoorbeeld bos, heide of stedelijke omgeving).
De nachtvlinderverwachting geeft u een indicatie van de soorten die u kunt aantreffen op de aangegeven datum en locatie. U kunt de resultaten uitprinten (met of zonder foto's van de te verwachten soorten) en meenemen op uw excursie. Natuurlijk zal het niet zo zijn dat u alle nachtvlinders gaat zien die op de lijst staan. En ook zult u ongetwijfeld soorten aantreffen die niet op de lijst staan. Het gaat er vooral om dat deze nachtvlinderverwachting u een globaal beeld geeft van wat er te verwachten is.
Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met dit nieuwe onderdeel van Vlindernet. We zouden het natuurlijk leuk vinden om positieve berichten te ontvangen, maar ook eventuele foutjes of tips horen we graag om het systeem zo nodig te kunnen verbeteren. Via het contactformulier kunt u uw ervaringen met ons delen. Wij horen graag van u!

Nachtvlinderen met lamp en doek. Foto: Kars Veling. Nachtvlinderen met lamp en doek. Foto: Kars Veling.

Nachtvlinders