Nieuwsbericht

Vlinderrijke opening tuinvlindertelling

vrijdag 31 juli 2009

Tijdens een vlinderrijke dag werd bij de vlindertuin in Clinge (Zeeuws-Vlaanderen) het officiele startsein gegeven voor de tuinvlindertelling die op 1 en 2 augustus wordt gehouden. Dit gebeurde door de burgemeesters van het Zeeuwse Hulst en het Vlaamse Sint Gillis – Waas. Hiermee werd het internationale karakter van deze telling duidelijk. Naast Belgie, die dit jaar voor de derde maal het telweekend hebben doet nu voor het eerst ook nederland mee. De burgemeesters lieten koolwitjes los die zich heerlijk thuis voelden in de vlindertuin van Clinge.

De tuin stond er dan ook prachtig bij. Tijdens de korte wandeling door de tuin werden er erg veel vlinders gezien. Naats natuurlijk distelvlinders waren er ook veel oranje en bruin zandoogjes, gehakkelde aurelia’s en boomblauwtjes te bewonderen. Als klappen op de vuurpijl kwamen ook oranje luzernevlinder en koninginnenpage nog even langs. Tijdens de goed bezochte excursie werd het soortenlijstje nog verder aangevuld met bijvoorbeeld bruin blauwtje, eikenpage en kleine vuurvlinder. Parende oranje luzernevlinders op prachtig paarsbloeiende kattanstaart zorgde voor veel opwinding onder de excursiegangers.

Het beloofd een goed vlinderweekdn te worden en we vragen iedereen nog maals om komende dagen mee te vlinderen. Kijk in uw tuin en tel de vlinders die u er ziet. Mocht u er geen naam van weten, kijk dan op de zoekkaart die op de website vlindermee te vinden is, want daarop staan vrijwel alle soorten die u tegen zou kunnen komen. Geef op het einde van de dag het maximum aantal per soort door op de website vlindermee. We zijn zeer benieuwd naar de resultaten en bijvoorbeeld naar het aantal distelvlinders dat zal worden gespot.