Evenement

Expositie vlinderfeest ‘veelzijdig en aanlokkelijk’

zondag 26 mei 2024

Vlinderfeest ‘veelzijdig en aanlokkelijk’ is de titel van de vlinderexpositie in het Waalres Museum die te zien is van 23 maart t/m 26 mei 2024.

Sinds maart 2022 maak ik vlinders van allerlei materialen, vooral rest- en afvalmateriaal. Restjes zijde, katoen, plastic zakjes, karton, beschilderd papier, papier-maché, bloemboekettensliertjes, zilverkleurige koffieverpakkingen en zelfs medicijnstripjes heb ik verwerkt in vlinders.
Het viel me al jaren op dat er bijna geen vlinders in onze tuin waren. Waar eerder o.a. de atalanta, dagpauwoog en zelfs de koninginnenpage op de vlinderstruik zaten waren er nu alleen een paar koolwitjes. Sinds het eind van de 19e eeuw is de vlinderpopulatie in Nederland met ruim 80% afgenomen, ook is er een sterke afname van het aantal andere insecten. Daarom is het goed dat ook daar aandacht aan wordt besteed in de expositie. Het  IVN de Vlindertuin laat het nut en noodzaak van vlinders zien aan de hand van  documentatie en educatiemateriaal.
De vlinder staat o.a. symbool voor transformatie, nieuw leven, ontwikkeling, troost, onsterfelijkheid, creativiteit, schoonheid.

Locatie: Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4, 5581 GE Waalre
Tel.: 040 2216985
Website: www.hetwaalresmuseum.nl
Open: woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.
Entree: € 5