Landelijke dag 2024

Landelijke dag zaterdag 2 maart 2024

Op 2 maart 2024 is onze Landelijke Vlinderdag. Dan verzamelen meer dan zeshonderd vlinder- en libellenliefhebbers zich in de Junushoff in Wageningen voor een inspirerende, leerzame en gezellige dag. Voor de mensen die er niet ‘live’ bij kunnen zijn is er een livestream via Youtube. Het thema van deze dag is Toekomst voor Natuur.

We hebben een aantal presentaties in petto, waarin wordt in gegaan op Toekomst voor Natuur en hoe we meer vlinders en libellen kunnen krijgen. Wat is de invloed van het weer op vlinders en hoe reageren libellen op waterkwaliteit? Verder gaat Marc Argeloo in op het feit dat mensen allemaal hun eigen beeld hebben van de natuur en dat jongere generaties niet meer weten hoe divers en rijk de natuur was tijdens de generaties die voor hen kwamen. Daarover gaat ook een documentaire van Rik van der Linden (maker van de serie De Verwonderaars). Hoe tover je gazon om tot bloemrijk grasland? De Vlaamse 'graslandnerds' Stephanie Schelfhout en An De Schrijver leggen het uit aan de hand van het project FlowerPower de tuin.  

Naast het uitgebreide programma van presentaties, informatieve en educatieve films is er een informatiemarkt waar van alles te zien en te koop is. Boeken, sieraden, planten: keus genoeg.

Bekijk het programma

Aanmelden

Wil je meer weten over hoe het met vlinders en libellen gaat? Over wat er kan worden (en wordt al) gedaan om deze prachtige dieren een mooie toekomst te geven? En wil je andere liefhebbers van vlinders en libellen ontmoeten? Zet dan zaterdag 2 maart van 10 uur tot 16 uur in je agenda! Deelnemen is gratis, maar je moet je hieronder wel even aanmelden.

Aanmelding

Geef aan of je naar Wageningen komt of online meekijkt, en vul je naam en e-mailadres in.

Achtergrond en interesse

We vinden het leuk als je deze vragen ook beantwoordt.

Meerdere antwoorden mogelijk.

Bijvoorbeeld: lid van een werkgroep, monitoringroute, waarnemer

Terugblik landelijke dag 2023

Op zaterdag 4 maart was onze jaarlijkse Landelijke Dag. Dé ontmoetingsdag voor donateurs van De Vlinderstichting en iedereen die van vlinders (en libellen) houdt. Maar liefst 650 mensen waren naar Wageningen komen. Daar werden zij niet alleen getrakeerd op interessante presentaties en mooie films, maar ook op door de medewerkers gebakken taart. Jammer voor de ruim honderd mensen die online meekeken, dat zij die moesten missen. De burgemeester van Wageningen, Floor Vermeulen, en Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen Universteit, waren gekomen om de jarige Vlinderstichting te feliciteren. En de winnaar van de gedichtenwedstrijd werd bekendgemaakt. 

Bekijk de presentaties

Hieronder een foto-impressie van de dag.