RSS

De Vlinderstichting biedt u een RSS-berichtenservice aan. U kunt de RSS-feed toevoegen door de volgende link in uw RSS-reader op te nemen:

http://www.vlinderstichting.nl/?act=nieuws.rss

Wat is RSS-nieuws?

Elke keer als er nieuws wordt toegevoegd op de website van De Vlinderstichting, wordt u hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Om dit automatische bericht te kunnen ontvangen en te lezen heeft u een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er actueel nieuws op onze site is verschenen.

Wanneer is RSS handig?

Als u vaak op een aantal websites kijkt of er nieuws op staat kan dit best veel tijd kosten. U moet de website opzoeken, kijken of er nieuws is en vervolgens doorgaan naar de volgende website. Met RSS wordt u automatisch op de hoogte gehouden of er nieuws op de website is. U hoeft alleen de RSS-feed toe te voegen aan uw RSS-reader.

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een aantal gratis RSS-readers kunt u vinden op www.rssreader.com, www.feedreader.com en www.sharpreader.net.

Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via 'File, New, New Feed'. In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

Wilt u meer weten over RSS? Kijk dan bijvoorbeeld op rss.pagina.nl.