Excursie argusvlinder

 

De argusvlinder is de trots van het boerenland. Ga je mee op zoek naar deze bijzondere vlinder? De excursies zijn gratis en leuk voor jong en oud! Geef je op via het formulier onderaan de pagina.

 

Praktische informatie

Tijdens deze excursie gaan we speuren naar vlinders en leer je welke manieren er zijn om ze te tellen. We gaan oefenen met het doen van flextellingen en je leert waarom we zo speficiek op zoek zijn naar de argusvlinder. Iedere deelnemer krijgt een mooi setje herkenningskaarten mee naar huis om later nog eens te kunnen oefenen.

 

Datum:        Woensdag 5 juni en woensdag 24 juli 2024

Tijd:              14:30 - 16:00 uur

Locatie:       Vogelkijkhut Ral, Kooireed 2, Piaam

Parkeren:    Parkeren kan langs de dijk of op het kleine parkeerplaatsje op de Kooireed

 

Let op! Bij slecht weer (regen, lage temperatuur of weinig zon) kan de excursie helaas niet doorgaan. Deelnemers krijgen daarvan bericht.

 

Waarom de argusvlinder?

De argusvlinder is een zorgenkindje onder de dagvlinders. De afgelopen twintig jaar is de soort enorm achteruit gegaan en er is nu nog geen 10 procent over. Vooral in het oosten is de soort vrijwel overal verdwenen, in het westen van het land zien we ook het aantal vliegplaatsen en de aantallen argusvlinders kelderen. Daarom heeft de provincie Fryslân de argusvlinder opgenomen als doelsoort in het beleid. Door de soort op zoveel mogelijk locaties in de provincie te tellen, houden we een vinger aan de pols. Met flextellingen kunt u ook meedoen!

 

Friesland

Vogelkijkhut Ral

Kooireed 2
8756 JN Piaam

Geef je hier op voor de excursie

Deze excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân