De Maashorst

Aan de slag voor vlinders

Zaterdag 26 januari 2020 zijn meer dan 30 mensen aan de slag gegaan in De Maashorst ten behoeve van de vlinders in het gebied. De werkzaamheden waren speciaal gericht op de eikenpage.

Grote grazers

Na een kopje koffie of thee kregen we uitleg van de boswachters over de werkzaamheden. Het doel van de dag was het bouwen van zogenoemde 'enclosures'. Dit zijn voor de grote grazers  afgebakende stukken grond, waar de natuur zich kan herstellen omdat de jonge planten niet door de grote grazers worden opgegeten.

Veel werk verzet

Het werk van deze dag bestond daardoor uit het verslepen van hout en het opbouwen van een stevige houten wal. Toch was er nog wat zaagwerk nodig om het hout op versleepbare grootte te krijgen. Nadat de enclosures op goede hoogte en stevigheid waren gecontroleerd is er in beide enclosures nog een klein stukje geplagd en opnieuw ingezaaid. Wat een hoop werk is er verzet vandaag!

Tien voor 12!

Ook helpen?

Iedereen kan op een eigen manier een bijdrage leveren aan het voortbestaan van vlinders in Nederland. Kijk snel verder om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn.

Help mee vlinders te beschermen