Test LedEmmer controleren op defecten

  1. Doe je USB in de powerbank. Branden de blauwe lampjes op de powerbank? Dan is de powerbank aan  
  2. Knippert het lampje in de witblauwe lichtsensor? Dit is het beste zichtbaar in het donker. Dit hoort zo. 
  3. Hou de lichtschakelaar in een donkere omgeving. Als de ledlamp dan aangaat werkt de lamp meestal goed. Gaat deze niet aan dan kun je verder uitzoeken wat het probleem is.  
  4. Laat de usb ten minste anderhalve minuut in de powerbank, weer in een lichte omgeving. Blijven de blauwe lampjes van de powerbank branden na die anderhalve minuut? Als de lampjes van de powerbank binnen deze tijd uitvallen, gaat de powerbank zonder dat dit gewenst is in slaapstand en is er meestal iets mis met de sensor of de bedrading.  
  5. Indien mogelijk, sluit de ledlampset aan op een andere powerbank of op je laptop. Werkt de ledlampset dan wel als de lichtschakelaar in het donker wordt gehouden? Als dit zo is, dan zit het probleem waarschijnlijk in de powerbank. 
  6. Wat gebeurt er als je een ander apparaat in de powerbank stopt? Laad hij bijvoorbeeld een telefoon wel op? Als dit zo is, dan zit het probleem waarschijnlijk in de Ledlampset. 
  7. Indien een deel van de ledjes op de lamp licht geven is er iets mis met de lamp. Hoeveel lichtpuntjes branden er zwakker en hoeveel branden er niet?  Er moeten 30 zijn, maximaal drie mogen defect zijn. 
  8. Als de lamp knippert (met 30 of bijna 30 lampjes) is er meestal iets verschoven in de sensor. Mogelijk dat een handig iemand dit kan repareren door de sensor open te maken. Is er iets anders mis, dan is de oorzaak onbekend.