BovensteBesteBermbeheerder

Jurtko en Joke Boerma BovensteBeste Bermbeheerder 2024

Jurtko en Joke Boerma uit Rottum (Gr) hebben de verkiezing van de Bovenstebeste Bermbeheerder 2024 gewonnen. Zij kregen een kwart van de ruim tweeduizend stemmen die werden uitgebracht. 

Meer lezen over het bermbeheer van Jurtko en Joke

De prijs zal op vrijdag 28 juni worden uitgereikt op Elswerd, de boerderij van de familie Boerma.

 

 

Derde keer

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur organiseerden dit jaar voor de derde keer de verkiezing van de BovensteBeste Bermbeheerder. Uit de kandidaten door het publiek zijn genomineerd, heeft de jury de vijf meest aansprekende geselecteerd. Deze vijf kandidaten hebben campagne gevoerd op deze website en via hun eigen communicatiekanalen. Van 1 tot 21 juni kon iedereen zijn stem uitbrengen op zijn favoriet.

Bermbeheerders in het zonnetje

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de Bovenstebeste Bermbeheerder gekozen.

Stem!

Van 1 tot 21 juni kon je je stem uitbrengen op je favoriet op deze website.

Maak kennis met de kandidaten

 

.

Wie wordt de opvolger van Jaap Mekel?

In 2020 ging de titel naar de gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee en in 2022 was Jaap Mekel van Mekelogisch Beheer de winnaar. Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder?