Toekomst voor natuur Podcast

Toekomst voor natuur

De podcast Toekomst voor Natuur verschijnt vanaf 5 maart 2022 elke twee weken op zaterdag. In deze podcast gaat Anthonie Stip voor De Vlinderstichting op zoek naar toekomst voor natuur in de Lage landen. Welke plek heeft natuur in onze samenleving? En wat is natuur eigenlijk?

Samen met inspirerende gasten gaat Anthonie op zoek naar spraakmakende verhalen over natuur en natuurbescherming. Hij spreekt met verschillende mensen en laat je kennismaken met allerlei perspectieven op natuur.

Beluister de podcast

De eerste aflevering: Natuurbescherming is emotie. David Kleijn over 20 jaar natuurbeheer en de rol van onderzoek

De tweede aflevering: Het verlangen naar wildernis. Liesbeth Bakker over wilde natuur en rewilding

 

Volg toekomst voor Natuur op Spotify

Volg toekomst voor Natuur op Apple Podcasts

 

Over de podcast host

De host van Toekomst voor Natuur is Anthonie Stip. Hij is een gedreven natuurbeschermer die sinds 2014 voor De Vlinderstichting werkt als projectleider. Veel mensen kennen Anthonie van cursussen, lezingen of presentaties die hij geeft over bijvoorbeeld ecologisch groenbeheer, wilde bijen, landbouw & natuur of actualiteiten in de natuurbescherming.

Anthonie is initiatiefnemer van Kleurkeur – het keurmerk voor ecologisch bermbeheer – en betrokken bij tal van ontwikkelingen in landbouw en natuur: de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw, Rotterdam de Boer op, de nectarindex en sinusbeheer. Voor zijn inzet werd hij uitgeroepen tot één van de Duurzame Jonge 100 in 2021.

 

Reageren op de podcast

Reacties zijn welkom op Twitter via @birdingstip en @ToekomstNatuur

Of vul onderstaande formulier in. 

Wil je reageren op de podcast?

Laat hier je reactie achter!