Wat doet De Vlinderstichting?

Ga zelf aan de slag voor insecten! Van balkon tot stadspark en van landbouwgrond tot natuurgebied: een uitgebreide handleiding voor ideeën, inspiratie en concrete handelingen om insecten te helpen.

Download gratis boekje

Ruimte voor biodiversiteit

75% van de insecten, waaronder vlinders, zijn de afgelopen 30 jaar verdwenen. Wij willen dat de generaties na ons weer kunnen genieten van vlinders. Daarom moet de biodiversiteit in Nederland weer ruimte krijgen. 

Al in 2013 lieten we weten dat de graslandvlinders met 50% afnamen in Europa. In Nederland staat meer dan de helft van de vlinders op de Rode Lijst. De afgelopen vijftig jaar zijn er al twintig vlindersoorten uitgestorven. En nog eens tien vlindersoorten staan op het punt uit ons land te verdwijnen. Daar moeten en kunnen we iets aan doen! Maar wat?

(foto: De Vlinderstichting) (foto: De Vlinderstichting)

Al decennia lang vermindert het aantal vlinders in Nederland. Vanaf 1990 volgt De Vlinderstichting nauwgezet de trends van alle vlindersoorten. Het blijkt dat zowel de bedreigde soorten als algemene soorten steeds maar verder achteruit gaan. Wij roepen het nieuwe kabinet op om natuur een vanzelfsprekende plek te geven in haar beleid. 

Wat is het nut van insecten?

En waarom is het erg dat het niet goed gaat met de insecten? Bekijk het

filmpje

en zie wat je zelf kunt doen.

Deze video is gemaakt door Cooler Media.