Southern white admiral
Blauschwarzer Eisvogel
Sylvain azuré
De vlinder vliegt in Noord-Spanje, Zuid- en Oost-Frankrijk, Italië en de Alpen. Heel soms wordt de blauwe ijsvogelvlinder als dwaalgast in Nederland en België aangetroffen.
De vlinder vliegt van zeeniveau tot 1500 meter in het gebied van Noord-Spanje, Zuid- en Oost-Frankrijk, Italië en de Alpen. Hoogst zelden wordt de blauwe ijsvogelvlinder als dwaalgast in Nederland en België aangetroffen (bron: Wikipedia)
Onderstaande diagrammen tonen de veranderingen van de talrijkheid in de loop van de tijd. De gegevens zijn afkomstig uit het Landelijk Meetnet Vlinders (CBS / De Vlinderstichting) en de Nationale Databank Flora en Fauna.
Onderstaande kaartjes tonen de verspreiding binnen Nederland in vier perioden. Hoe groter en donkerder een stip, des te groter was de presentie van een soort in het desbetreffende uurhok (5x5 kilometerhok). Presentie geeft aan in welke mate een soort is over- of ondervertegenwoordigd ten opzichte van de (macronachtvlinder-)fauna als geheel. De berekeningen zijn gebaseerd op gegevens in de Nationale Databank Flora en Fauna.
De vlinder geeft de voorkeur aan warme tot zeer warme plaatsen in bossen bij beekjes en andere vochtige plaatsen.
Waardplant vooral de kamperfoelie; m.n. de rode kamperfoelie.
Actualiteiten
Ontdek meerWord donateur
Steun De Vlinderstichting
rotsvlinder
Lasiommata maera
grote boswachter
Hipparchia fagi
bont zandoogje
Pararge aegeria
paarse parelmoervlinder
Boloria dia
grote vos
Nymphalis polychloros
zilvervlek
Boloria euphrosyne