Nationale Nachtvlindernacht: 5 & 6 juli 2024

Data nachtvlindernacht

  • 2024: 5 & 6 juli (20e keer)
  • 2025: 22 & 23 augustus

Welkom bij de Nationale Nachtvlindernacht!

De komende Nationale Nachtvlindernacht is op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2024. 
Deze Nachtvlindernacht wordt voor de 20e keer gehouden, een jubileum-editie.

Noteer ook alvast de volgende Nachtvlindernacht in de agenda: 22 & 23 augustus 2025.

De Nationale Nachtvlindernacht heeft het doel om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met nachtvlinders. Of je nu een ervaren 'nachtvlinderaar' of een beginner bent, jong of oud: iedereen kan meedoen. 

Excursie bijwonen
Ben je nog niet zo bekend met nachtvlinders en wil je graag een excursie bijwonen? Of heb je al redelijke kennis en wil je aansluiten als bezoeker? Vanaf mei/juni 2024 komt de nieuwe kaart online met nachtvlinderpunten voor juli 2024

Excursie zelf organiseren
Heb je enige kennis, de materialen en wil je zelf een excursie organiseren? Daar zijn we alleen maar blij mee! Dit kan voor de vrijdagavond en/of de zaterdagavond. Een locatie aanmelden voor de volgende editie van Nachtvlindernacht kan vanaf mei/juni 2024. 

We waarderen het als de data doorgegeven wordt via waarneming.nl, telmee.nl en natuurlijk via het meetnet nachtvlinders. We roepen namelijk ook iedereen die een nachtvlinderval heeft hem ook in weekend van de Nationale Nachtvlindernacht te plaatsen. 

Nachtvlinders kijken met Jurriën

Een avondje nachtvlinderen, hoe ziet dat er uit? Projectleider Jurriën laat alvast zien hoe het eruit ziet. Heb jij al een keer een nachtpauwoog gezien? 

 

Smaak te pakken en wil je vaker nachtvlinders tellen? Geef je dan op voor het meetnet nachtvlinders. Dat kan met een vaste vlinderval, zoals de LedEmmer of een ander type val

Voorgaande jaren

De Nationale Nachtvlindernacht 2023 is gehouden in het weekend van 15 & 16 september. Verspreid over heel Nederland zijn ruim zestig nachtvlinderexcursies georganiseerd. 

Lees de verslagen

Nationale Nachtvlindernacht: 5 & 6 juli 2024