Stages en afstuderen

Afstudeerprojecten

Studenten van hbo-opleidingen en universiteiten kunnen aan een afstudeerproject werken. Dit betreft vooral een verdieping en een aanvulling op lopende projecten of onderwerpen die in de belangstelling staan. Uiteraard wordt de zwaarte van het onderwerp, bijvoorbeeld wat betreft gegevensverwerking en statistiek, aangepast aan de vooropleiding. We gaan ervan uit dat je zelfstandig kunt werken en eigen initiatief niet uit de weg gaat.

Stageplaatsen

Bij stages is de eigen opdracht korter en concreter. Een belangrijk deel vormt daarnaast het functioneren binnen de organisatie. Je maakt kennis met projectmatig werken en samenwerking in teamverband. Stagiairs werken naast hun eigen opdracht mee aan lopende projecten en reguliere activiteiten. Naast veldwerk betreft dit onder meer gegevensverwerking, het meehelpen bij activiteiten zoals lezingen en tentoonstellingen en het deelnemen aan natuur- en milieumarkten. Ook stagiairs moeten zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden alleen mbo-stages aan voor studenten met specifieke soortenkennis voor projecten met veel veldwerk.

Onderwerpen

Onderzoek en Advies

Op het gebied van Onderzoek en Advies is er van mei tot september vaak veldwerk te doen, in sommige gevallen zelfs in het winterseizoen. Buiten het veldseizoen kun je bijvoorbeeld werken aan onderzoek op basis van bestaande gegevensbestanden en literatuurstudie.

Thema’s:

  • Verspreiding & Monitoring
  • Ecologisch onderzoek – invloed van omgevingsfactoren
  • Ecologie van soorten
  • Natuurbeheer
  • Biodiversiteit van stedelijk gebied, bedrijven en infranatuur
  • Data en ICT     

Voorlichting en Educatie

Op het gebied van Voorlichting en Educatie varieert het werk van het samenstellen van brochures en literatuurstudie tot enquêtes en interviews. Dat kan voor verschillende doelgroepen: onze donateurs/volgers, basisscholen, gemeenten enz.

Thema’s:

  • Communicatie
  • Educatie

Overzicht onderwerpen

Heb je belangstelling voor een stage of afstudeeropdracht bij De Vlinderstichting, kies dan een of twee van de onderwerpen uit (let daarbij op het niveau en de periode) en stuur een mail met je motivatie naar Liesbeth van Agt

Bekijk de onderwerpen