Kennisdag Ecologisch Bermbeheer

Het uitwisselen van kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden is nuttig om ecologisch bermbeheer succesvol in de praktijk te brengen. Bovendien valt er veel te leren van de aanpak van anderen. Binnen Kleurkeur willen we dit proces graag stimuleren. Het is de bedoeling dat De Vlinderstichting 2 keer per jaar een Kennisdag Ecologisch Bermbeheer organiseert.

Dit jaar vindt de Kennisdag plaatst op woensdag 29 september.

• Voor wie: een ieder die geïnteresseerd is in ecologisch bermbeheer
  • Waar: Theater Junushoff - Wageningen
  • Wanneer: 29 september 2021
  • Kosten:
    1 dagdeel:
    • regulier: €25,-
    • vrijwilliger/student: €10,-
    2 dagdelen:
    • regulier: €40,-
    • vrijwilliger/student: €15,-

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Let op: U heeft voor uw bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maakt u met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Hoe u dit kan doen leest u via rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen

Programma

Het programma is opgedeeld in twee delen. Het is mogelijk om de hele dag, of alleen een dagdeel deel te nemen In de ochtend is het thema: 'Hoe doe je dat nou precies, ecologisch beheer? En wat komt er allemaal bij kijken?' In de middag horen we vooral verhalen uit de praktijk.

De hele dag is er ruimte voor het stellen van vragen en discussie. Het delen van kennis en ervaring staat voorop. Voor de mensen die zich opgeven voor de hele dag is er een lunch geregeld. Na afloop is er mogelijkheid voor napraten met een hapje en drankje.

Ochtend (09.30 – 12.40u)

Voorzitter: Albert Vliegenthart

• Ecologisch beheer bermen en groenstroken
  • Beheer in gemeente Utrecht
  • Zelfbeheer in Utrecht en bewonersparticipatie
  • Mekelogisch beheer - 25 jaar kleinschalig gefaseerd maaien
  • Niet iedereen is direct enthousiast. Hoe ga je om met klachten en weifelende collega's

Lunchpauze

Middag (13.30 – 16.30)

Voorzitter: Anthonie Stip

• Maaibeheer op IJsseldijken
  • Maaien bij hoogheemraadschap
  • Alternatieve afzet bermmaaisel
  • Kleurkeur in de praktijk

Afsluiting (16.30 - 17.30)

Napraten met een hapje en drankje

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van LNV

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Na het invullen van het formulier kunt u door naar de betaling.

Mijn gegevens

Welk dagdeel geeft u zich voor op?

Lunch

Voor wie er van gebruik wil maken, staat er een lunch klaar tijdens de lunchpauze.

Eventuele bijzonderheden voor de lunch (zoals allergieën of dieetwensen)

Bewijs van deelname

Voor ecologen is deelname aan een Kennisdag Ecologisch Bermbeheer een verplicht onderdeel van de beoordelingsrichtlijn Kleurkeur 2021. Daarom is het mogelijk een bewijs van deelname te ontvangen voor het bijwonen van deze dag. Bewijzen van deelname zullen na afloop van de dag worden verstrekt.

Wat u verder nog kwijt wilt