Juli | Zuid-Holland

Juli | Zuid-Holland

Terugblik jubileumactiviteit Zuid-Holland:

Argusvlinder Argusvlinder

Datum: Woensdag 5 juli
Tijdstip: 13:30 uur
Locatie: Bezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11, Oud-Beijerland

Deze middag organiseren we samen met de Vereniging Hoekschewaards Landschap, zij bestaan dit jaar 50 jaar (!). Wat is er allemaal te doen? Luister naar een presentatie van De Vlinderstichting onder andere over vlinder- en libellensoorten in de provincie. Wat kun je doen in jouw eigen tuin? Of ga mee op pad met een excursieleider voor een mini excursie in het gebied! Anke Doornekamp van de Nederlandse Vereniging Papierknipkunst is aanwezig met een doorlopende workshop vlinders en insecten uit papier knippen. 

Een middag voor jong en oud(er)! Je bent van harte welkom.

13:30 Inloop & welkomstwoord
Koffie & Thee

14:00 Door vlinderogen (presentatie Kars Veling) 
Wil je meer weten over vlinders? Kom dan naar de presentatie van Kars Veling (De Vlinderstichting). Hij legt je uit waarom vlinders nuttig zijn, wat ze nodig hebben en hoe wij vanuit De Vlinderstichting ze helpen. Ook ontvang je tips om zelf in jouw tuin toe te passen!

14:45 Vlinder- en libellen mini excursies
Ga mee met de excursieleiders voor een wandeling door het gebied rondom Klein Profijt. Welke soorten komen we tegen? Ken je ze allemaal? Aansluitend krijgt iedereen een herkenningskaart om in je eigen tuin de vlinders te herkennen.

KIDS programma
13:30-15:30 Workshop Papierknippen
Doe mee met vlinders en insecten uit papier knippen! Een gratis workshop met Anke Doornekamp van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst. Wil je liever kleuren? Dan ligt er een mooie kleurplaat voor je klaar. Deze activiteit is voor jong en oud(er). Papa, mama, opa, oma, andere bezoekers: iedereen is welkom! De allerkleinsten hebben hier wellicht wat hulp van een ouder/verzorger nodig.

15:00 Op vlinderjacht!
Ga mee op vlinderjacht. Welke vlinders gaan we deze middag samen vinden? En kunnen we ze ook herkennen? Weet jij hoe een vlinder begint, is dat als rups of een eitje of...? Iedereen krijgt een vlinderherkenningskaartje mee naar huis. Als er genoeg tijd is gaan we ook nog luisteren naar een ontzettend leuk boek over RUPSEN.

Aanmelding Zuid-Holland | 5 juli 2023

Aanmelden is niet noodzakelijk maar we vinden het fijn om een indicatie te hebben van het aantal bezoekers. Door het aanmelden ontvangt u enkele dagen voor de activiteit een e-mail met alle informatie.

Achtergrond en interesse

Activiteiten

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Jaap Zeelenfonds en het Meester Prikkebeen Fonds, twee fondsen op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.