September | Noord-Holland

September | Noord-Holland

Zuidelijke Keizerlibel - Christophe Brochard Zuidelijke Keizerlibel - Christophe Brochard

Datum: Maandag 25 september
Tijdstip: 14:00 tot circa 16:30 uur
Locatie: Gasterij Leyduin, Vogelenzang

Programma:

13:45-14:00 Inloop
Kopje koffie of thee staat klaar

14:00-14:10 Welkomstwoord
De Vlinderstichting

14:10-14:45 Presentatie (Roy van Grunsven)
De libellen- en dagvlinderfauna in Nederland is in beweging doordat ons landschap en klimaat veranderen. Dit zien we ook in Noord-Holland waar voor sommige soorten zoals de duinparelmoervlinder juist een refugium te vinden is en andere soorten, zoals de zuidelijke keizerlibel juist via de duinen Nederland gekoloniseerd hebben. Hoe dit verandert en wat de oorzaken zijn kunnen we dankzij veel vrijwillige waarnemers beantwoorden, voor de laatste jaren maar ook in het verder verleden. Hierbij zal deze keer vooral de aandacht bij de libellen liggen.

15:00-16:30 Excursie
Bij goed weer maken we buiten een wandeling op zoek naar libellen en vlinders.

 

Of neem deel aan de gratis workshop vlinders en insecten uit papier knippen, geschikt voor alle leeftijden. Anke Doornekamp van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst laat je zien hoe je de mooiste knipkunstwerken kunt maken. 

Blijf automatisch op de hoogte via onze nieuwsbrief

Aanmelding Noord-Holland | 25 september 2023

We vinden het fijn om een indicatie te hebben van het aantal bezoekers. Door het aanmelden ontvang je een dag voor de activiteit een e-mail met alle informatie.

Achtergrond en interesse

Activiteiten

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Jaap Zeelenfonds en het Meester Prikkebeen Fonds, twee fondsen op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.