Juni | Zeeland

Juni | Zeeland

Terugblik jubileumactiviteit Zeeland op woensdag 28 juni 2023. Boeren tellen vlinders & een kidsprogramma:

Prachtbeer Prachtbeer

Boeren tellen vlinders & een kidsprogramma
 
Datum: Woensdag 28 juni
Tijdstip: 13:30 uur
Locatie: Camping De Stropielekker, Axelsestraat 120, 4543 RN Zaamslag

Voor wie naar Zaamslag komt hebben we een leuk cadeau deze dag, want in de maand juni zijn we officieel 40 jaar! Neem de kids mee; we hebben ook activiteiten voor kinderen (scroll naar beneden).

13:30 Inloop & welkomstwoord
Koffie & Thee

14:00 Presentatie project BIMAG (Jeroen van der Brugge, De Vlinderstichting)
Sinds 2019 werken LTO Noord, BoerenNatuur en De Vlinderstichting samen binnen het project Boeren Insecten Monitoring Agrarisch Gebied (BIMAG). Binnen het project hebben de afgelopen vier jaar 115 enthousiaste agrariërs nacht- en dagvlinders geteld op hun boerenbedrijf. Zij verzamelden hiermee belangrijke informatie over de vlinderstand op het platteland. De komende vijf jaar wordt BIMAG voortgezet en willen we elk jaar met 150 agrarische bedrijven vlinders monitoren.

14:45 Het erf op
Harm van Hoeve geeft een inkijkje op een boerenbedrijf en hoe hij de monitoring toepast. Het erf sluit aan bij een ANLB gebied. Het ANLb (agrarisch natuur- en landschapsbeheer) ondersteunt het beheer van natuurgebieden en verbindt de natuurgebieden met elkaar.

KIDS programma
13:30-16:00 uur Workshop Papierknippen
Doe mee met vlinders en insecten uit papier knippen! Een gratis workshop met Anke Doornekamp van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst. Wil je liever kleuren? Dan ligt er een mooie kleurplaat voor je klaar. Deze activiteit is voor jong en oud(er). Papa, mama, opa, oma, andere bezoekers: iedereen is welkom! De allerkleinsten hebben hier wellicht wat hulp van een ouder/verzorger nodig.

15:00 Op vlinderjacht!
Ga mee op vlinderjacht. Welke vlinders gaan we deze middag samen vinden? En kunnen we ze ook herkennen? Weet jij hoe een vlinder begint, is dat als rups of een eitje of...? Iedereen krijgt een vlinderherkenningskaartje mee naar huis. Als er genoeg tijd is gaan we ook nog luisteren naar een ontzettend leuk boek over RUPSEN. 

16:00 Einde

Activiteiten

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Jaap Zeelenfonds en het Meester Prikkebeen Fonds, twee fondsen op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.