Maart | Gelderland

Maart | Gelderland

29 MAART | Sport en Natuur

Datum: Woensdag 29 maart
Tijdstip: 14:00-16:00 uur
Locatie: Sportpark De Pas, Hockeyclub Overbetuwe clubhuis, De Pas 2, Elst (Gld.)

Programma:

14:00u  |  Ontvangst en welkom
Clubhuis Hockeyclub Overbetuwe (HCOB). 

14:10u |  Presentatie Sport en Natuur
Op sportparken komen thema’s als bewegen, gezondheid en beleving bij elkaar. Natuurvriendelijke sportparken dragen daar nog een extra steentje aan bij en zijn bovendien van groot belang voor de biodiversiteit. In 2020 en 2021 heeft De Vlinderstichting in samenwerking met provincie Gelderland en Overijssel twee sportparken vergroend. Vitaal Sportpark De Pas is hier één van. In deze presentatie vertellen we meer over het project en het belang van een groen sportpark. Ook komen enkele vlinder- en libellensoorten uit Gelderland aan bod.

15:00u  |  Activiteiten
- Naar buiten voor een speciale 'vlindervlucht'. Bij goed weer kunnen we een aantal vlinders vrijlaten in het groene park
- We maken een wandeling door het groene sportpark 
- Of: neem binnen deel aan de workshop insecten en vlinders knippen uit papier (gratis), geschikt voor jong & oud. Door de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst, zij bestaan dit jaar ook 40 jaar. (Kinderen kunnen ook tijdens de presentatie aan de slag met knippen of kleuren)

__________________________________________________

Aanmelding Sport & Natuur | 29 maart 2023

Aanmelden is niet noodzakelijk maar we vinden het fijn om een indicatie te hebben van het aantal bezoekers. Door het aanmelden ontvangt u enkele dagen voor de activiteit een e-mail met alle informatie.

Achtergrond en interesse

(GEWEEST) 4 MAART | Landelijke Vlinderdag

Datum: Zaterdag 4 maart
Tijdstip: 09:00-15:00 uur
Locatie: Theater Junushoff, Wageningen

Terugblik Landelijke Vlinderdag

 

Kijk voor overige activiteiten in onze agenda. Klik hier

Activiteiten

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Jaap Zeelenfonds en het Meester Prikkebeen Fonds, twee fondsen op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.