Mei | Noord-Brabant

Mei | Noord-Brabant

Terugblik jubileumactiviteit op donderdag 11 mei in Schaijk.
Locatie: Charmecamping Hartje Groen

Pimpernelblauwtje Pimpernelblauwtje

Blues in the Marshes & Vlinderidylle
Datum: Donderdag 11 mei
Tijdstip: 10:00 uur
Locatie: Camping Hartje Groen, Udensedreef 14, Schaijk, Noord-Brabant

Programma:

10:00-10:15 Inloop
Welkom met een kopje koffie, thee en huisgemaakt zoet van naastgelegen De Boshut.

10:20-11:00 Presentatie Irma Wynhoff 
Irma is de drijvende kracht achter het onderzoek naar de pimpernelblauwtjes. Al meer dan 20 jaar coördineert zij de jaarlijkse monitoring van deze bedreigde vlinders. Daarnaast was ze als projectleider nauw betrokken bij Blues in the Marshes, een groot natuurherstelproject bij de Moerputten dat onder andere het pimpernelblauwtje ten goede komt. Ook komen andere soorten van provincie Noord-Brabant aan bod.

11:10-12:00 Idylle
We maken een wandeling naar de Vlinderidylle die bij deze camping is aangelegd. Kars Veling geeft ter plekke toelichting.

Of neem tussen 10:00-1200 uur deel aan de gratis workshop vlinders en insecten uit papier knippen, geschikt voor jong en oud. Anke Doornekamp van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst laat je zien hoe je de mooiste knipkunstwerken kunt maken. Van makkelijk tot moeilijk, voor alle leeftijden. Wil je liever kleuren? We hebben ook een leuke kleurplaat klaar liggen die je daarna om kan toveren in een boekenlegger!


Kijk voor alle komende activiteiten in Nederland in onze agenda. Klik hier

Activiteiten

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Jaap Zeelenfonds en het Meester Prikkebeen Fonds, twee fondsen op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.